неделя, 22 януари 2012 г.

Добре дошли и първа "направи си сам" идея

Здравейте,

Добре дошли в новия ми блог Калинки в тревата, който е посветен на различни идеи в стил "направи си сам" и разни хитринки за изработка на бижута, свещи, освежаване на дрехи, украса и подредба на дома.

По заглавието на блога най-вероятно вече сте се досетили, че калинките са ми слабост, за това нямаше начин първото ми предложение да не е свързано с тях. И тъй като съм сигурна, че бъдещите читатели на блога са креативни хора, чиято глава прелива от нови идеи ,реших да ви предложа начин да сътворите сладък малък бележник, в който да записвате тези идеи всеки път, когато ви споходи музата :)


Ще са ви нужни следните материали:

  • обикновен тефтер с твърди корици, джобен формат;
  • малко прежда - цвят по избор;
  • кука за плетене - размерът зависи от преждата, която имате под ръка;
  • няколко раковинки - взех моите от стара гривничка купена от сергия на плажа;
  • няколко златни мъниста за тичинки на цветенцето;
  • бебешко копче във формата на калинка (продават се в магазините за шивашки материали)
  • игла с голямо ухо, през което да мине преждата, за да можете да зашиете калинката и цветенцето;


На една кука изплитаме правоъгълник и прегъваме двата му края и зашиваме така, че да придобие формата на стандартна подвързия за тетрадка:


Зашивате раковините така, че да се оформи цветенце, добавяте и златистите мъниста вместо тичинки и зашивате калинката. Готово, вашето лично и уникално тефтерче за идеи е готово :)

Естественхо това е само идея, която можете да доразвиете по всевъзможни начини - можете да промените цвета на преждата така, че да отива на дамската ви чанта или на любимият ви химикал. Можете да използвате мъниста от стари гривни или гердани и да им вдъхнете нов живот - всичко е въпрос на въображение.

Надявам се днешната идея да ви е харесала и да продължите да следите новия ми блог :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...